Predstavljamo: PROF Komunikacije


Screen Shot 2013-04-11 at 9.25.44 PMPrije tačno tri godine, 12. 4. 2010., je na ovom blogu objavljen prvi post. Umjesto svečarskog članka koji treba da obilježi te tri godine želim vam predstaviti jedan novi projekat. Stalni saradnik ovog bloga, i autorica nekih od najčitanijih postova u posljednjih nekoliko mjeseci, Alisa Vrabac je jučer javnosti predstavila PROF Komunikacije. Ovaj projekt slobodno možemo nazvati jednim od najobuhvatnijih samostalnih edukacijskih inicijativa u Bosni i Hercegovini i regionu u posljednjih nekoliko godina. U današnjem svijetu ubrzanog življenja, konstantnih promjena u načinu komuniciranja te potrebi za neprestanom nadgradnjom uvijek smo u potrazi za novim znanjima i alatima. Uz konvencionalne načine komuniciranja, edukacije te izgradnje novih vještina, PROF Komunikacije će napraviti još jedan iskorak, a to je izrazita multimedijalnost i praktičnost.

PROF Komunikacije su upravo jedan od takvih. Rijetko će te na jednom mjestu biti u mogućnosti steći znanja o komunikacijama, političkim komunikacijama, odnosima s javnošću (PR), menadžmentu, lobiranju i drugim srodnim oblastima. Rezultat su decenijskog rada u oblasti komunikacija, političkih komunikacija, menadžmenta te neverbalne komunikacije stjecanih u zemlji ali i u inostranstvu. Autorica je predvodnica generacije sada već iskusnih komunikologa u regiji, a barem kada je Bosna i Hercegovina u pitanju onda je i vjerujem prvi diplomirani komunikolog koji je javnosti ponudio znanja i usluge. Zvanje komunikologa je stekla na jednom od u svijetu komunikacija najprestižnijih edukacijskih Univerziteta u USA i svijetu, Pennsylvania State University. Bila je prva koja je na balkanskim prostorima počela raditi analize javnih nastupa, posebice vodećih političara. Tako je nedavno objavila analize nstupa Zlatka Lagumdžije u Dnevniku FTV-a, analizirale govor političara u predizbornim kampanjama i poruke poslane s njihovih plakata. Ove analize su objavljene u brojnim lokalnim i nacionalnim printanim, elektronskim i online medijima te su pobudile veliko zanimanje javnosti.

Edukacijski procesi u oblasti komunikacija danas su važni kako za pojedinca tako i za cijele grupe, upravo zbog toga ovaj projekat je usmjeren u oba pravca. Ono što je posebno zanimljivo jeste da će svi oni koji budu imali prilike sarađivati sa Alisom Vrabac imati jedinstveno iskustvo da rade s nekim ko je nedavno učestvovao u jednoj od najvećih političko-medijsko-komunikacijskih kampanja u svijetu. Naime on je bila članom Obamine kampanje u saveznoj državi Michigan, a važno je istaknuti kako je Michigan bio jednom od tzv. swing states koje su vrlo lako mogle odlučiti ko će u narednih četiri godine sjediti u Bijeloj kući. Iz tog rada su proistekle analize debata koje su vođene između Baracka Obame i njegovog Republikanskog oponenta Mitt-a Romney-a.

Trenutno je u pripremi i engleska verzija stranice, koja će javnosti biti dostupna u narednih nekoliko sedmica, a do tada posjetite zvaničnu Facebook stranicu, pratite Alisu na Twitteru ili LinkedIn-u.

U narednih nekoliko slika će te biti u mogućnosti vidjeti nešto više o detaljima usluga koje nude PROF Komunikacije:

Screen Shot 2013-04-11 at 8.48.18 PM

Screen Shot 2013-04-11 at 9.25.29 PM

Screen Shot 2013-04-11 at 9.25.44 PM

Screen Shot 2013-04-11 at 9.26.05 PM

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s