Klaun na čelu Federacije BiH aka Mirsad Kebo


(Photo: VladanBa)

(Photo: VladanBa)

Upravo kada sam pomislio da me na balkanskoj, pogotovo bh. političkoj sceni ništa više ne može iznenaditi dogodio se Mirsad Kebo. Klaun koji već dugi niz godina zabavlja domaću i stranu javnost svojim nepromišljenim izjavama, gotovo nikad ispunjenim obećanjima i uvredama koje nespretno upućuje građanima ne samo Federacije nego i cijele Bosne i Hercegovine.

Nakon što je nedavno u izjavi za medije ustvrdio kako na protestima u Sarajevu, ispred zgrade u kojoj na našu žalost radi, nije vidio nikakve normalne ljude, invalide ili nezaposlene nego drogeraše Kebo se spustio i ispod svog uobičajenog nivoa komunikacije. Ovog nekada visokopozicioniranog čelnika SDA danas građani većinom smatraju nekim kome je bolje da ne otvara usta nego da ih uopšte otvara. Baš kako kaže i izreka stara: “šutnja je zlato!”.

kebo

Međutim kako ovaj trenutno bezstranački besposličar nema šta drugo raditi nego se dodvoravati potencijalnim novim zaštitnicima pred izbore najviše vremena provodi sa SBB-ovim odnosno Avazovim čelnicima. Nedavno je zajedno sa Fahrudinom Radončićem organizovao pressicu na kojoj su najavili kako će državne tajne slati poštom prema nadležnim tužilačkim organizacijama. Tada su se brojne kolege novinari zezali kako Radončić postaje DHL minister, ali se niko nije nadao da će Kebo pasti još niže. E pa na našu radost jeste!

Kraj sedmice na izmaku je donio sliku potpredsjednika Kebe sa urednikom Dnevnog avaza na kojoj nosi periku i velike naocale kako bi se sakrio od domaće, a možda i od strane javnosti. Da nije žalosno ovo bi usitinu bilo smješno kako se ponaša neko ko bi trebao na najvišem nivou predstavljati Federaciju i cijelu zemlju.

Kebo bi za dobrobit cijele zemlje, a pogotovo za svoje vlastito dobro, okačiti političke kopačke o klin i otići u penziju u kojoj bi se bez ikakvih problema mogao baviti presvlačenjem, šminkanjem i stavljanjem perika do mile volje, ali ne na račun građana Bosne i Hercegovine. Građana koji ga plaćaju više od jedne decnije.

Advertisements

One thought on “Klaun na čelu Federacije BiH aka Mirsad Kebo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s