Izbori 2014: Hadžiomerović predlaže kandidata, Čović sanja uništenje, a Radončić misli da bez njega ništa ne može


izboriNakon što se CIK konačno smilovao da objavi rezultate glasanja na proteklim izborima, građani BiH su se sada našli pred periodom u kojem će biti odlučeno ko će formirati vlast. U nekada najjačoj političkoj partiji se bore za vlast, u glavnoj hrvatskoj misle kako ih neko želi uništiti, dok vječiti drugi/treći Radončić misli kako nema vlasti bez njega.

Tek u partiju već bi da predlaže

bakir hadziomerovicBakir Hadžiomerović, nesuđeni član Predsjedništva i odjednom jedan od lidera SDP-a, odlučio je iznijeti svoje mišljenje o tome ko bi trebao naslijediti Lagumdžiju. Prvo što je nejasno jeste na osnovu čega i s kojim pravom Hadžiomerović koji je tek odnedavno u SDP-u kao političar sebi uzima za pravo da predlaže. Bez obzira da li je u pitanju kandidat koji bi stvarno mogao biti pravi izbor da naslijedi dvodecenijskog lidera i uništivača socijaldemokratije u BiH.

Ne treba biti na Hadžiomeroviću kao novopridlošlici da predlaže, nego treba biti na onima koji su uložili svoje živote u ideju socijaldemokratije pa čak i onda kada je bilo najteže. Članovi partije i oni koje je Lagumdžija istjerao iz nje poput Bogićevića ili Bešlagića bi trebali da predlažu kandidate, a Hadžiomerović bi trebao slijediti Lagumdžiju prema izlaznim vratima ove nekada jake partije.

“Hoće da nas unište kao politički narod”

Dragan Čović koji se netom vratio u stolicu u Titovoj ponovo u javnost izlazi s navodnim teorijama protiv hrvatskog naroda i federalizaciji BiH. Čović koji redovno sanja treći entitet, koji vjerovatno nikada neće dobiti sada tvrdi kako BiH treba federalizirati. Prema ovom vječnom lideru HDZ-a BiH Bosnu i Hercegovinu bi trebalo urediti po mjeri i čovjeka i sva tri konstitutivna naroda. Međutim kako god on pokušava napraviti tu zemlju po mjeri, Čović idalje sanja da ima izbornu jedinicu u kojoj će “multietnički” hrvatsko biračko tijelo biti zaštićeno i većinsko.

dragan covic“Želimo joj dati jednu demokratičnost, slobodu za svakog pojedinca koji tu želi živjeti. Naravno, želimo evropski put za BiH u kojoj će se živjeti, a ne iz nje izlaziti”, izjavio je Čović te dodao kako neko želi uništiti Hrvate kao politički narod.

Lider HDZ-a ovdje pokušava da zamagli istinu, a to je da hrvatsko biračko tijelo konačno počinje gledati drugim očima, koje nisu njegove. Zato se ove godine vidio porast podrške HDZ-u 1990. i njegovom lideru Martinu Ragužu. Lider slovnog HDZ-a se boji da će jednog dana birači odlučiti njemu i njegovima dati crveni karton, pa zato izmišlja ideje o navodnom uništenju. Ako stvarno hoće da uradi nešto za svoj narod onda treba početi poboljšavati stanje vlastitog naroda umjesto da se bavi teorijama zavjera.

Radončić nikako do vlasti, a u vlasti bi

Cunami se nije desio, Radončić se narodu nije dopao i nije dobio dovoljno glasova da postane član Predsjedništva, ali idalje od riječi vlast ne odustaje. Tako je u posljednjem medijskom istupu najbolji i najveći kazao kako nema formiranja vlasti bez njega i DF-a. Također je iskoristio Kosovo kao primjer da ne mora značiti da će partija koja je osvojila najviše glasova biti i ona koja će formirati vlast.

Prošli put nudio godine, ovaj put nudi 10 odsto -  Radončić

SBB-ov prvak nikako da shvati da narod ma koliko podrške dobijao nema namjeru da se igra s njegovim idejama, cunamijima i navodnom borbom protiv sistemske korupcije. Ne žele jer znaju da Radončić igra prljavu političku igru. Igru u kojoj njegov medij igra glavnu ulogu u pljuvanju, blaćenju i unižavanju svih onih koji nisu spremni da se bezpogovorno slože s njegovim mišljenjem.

Tako i nakon što mu je narod po drugi put dao žuti karton Radončić ne može preboliti što nije dobio ono što je tražio pa sada prijeti da vlast neće biti formirana dok on ili njegov partner Komšić ne budu dio vlasti. Ovo je jasna poruka biračima da će formiranje vlasti potrajati i da će njihove potrebe i prava biti stavljene na drugo ili treće mjesto dok će fotelje i plijen biti na pravom mjestu kao i inače.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s